Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πού πάμε!

Ο ανεκδιήγητος Παπανδρέου προσπαθεί να κάνει ντρίμπλες, κολοτούμπες και και άλλα τρύκ για να παραμείνει (με κάποιο τρόπο) στην ομάδα εξουσίας.
Ο ακροδεξιός και μετριότατος Σαμαράς νοιάζεται μόνο για τό κομματικό και το προσωπικό του πολιτικό όφελος.
Τα δύο κόμματα της (καθεαυτού) αριστεράς προτείνουν διάφορα άσχετα και μάλλον ανεδαφικά - μπορεί μερικές φορές και αποκρουστικά...
Ο Κουβέλης δεν ξέρει τι να κάνει με τους δυσαρεστημένους πρώην οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που καταφεύγουν στο κόμμα του.
Όσο για τον Καρατζαφέρη, βλέπει με αγωνία να χάνει οπαδούς από την συμμετοχή του στην συγκυβέρνηση και είναι προφανές οτι τάχει χαμένα.
Αυτά παρατηρεί με απελπισία, σήμερα, ένας ψύχραιμος μέσος πολίτης, ή τουλάχιστον ο μέσος πολίτης που συντάσσει αυτή τη δημοσίευση.
Όμως η απελπισία μεγαλώνει οταν παρατηρεί τις εναλλακτικές προτάσεις και τα εναλλακτικά πολιτικά σχήματα που προτείνονται ή και που ετοιμάζονται: Θλιβεροί δημαγωγοί που προσπαθούν να κολακεύσουν όλους εμάς τους άμοιρους - κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους - που η κρίση μας χτύπησε κατακέφαλα΄ νεοφιλελεύθεροι που αν έρθουν στα πράγματα θα μάς πάρουν όχι μόνο τα σώβρακα, αλλά και την πέτσα του κορμιού μας΄άσχετοι που δεν έχουν ούτε την παραμικρή πληροφόρηση, αλλά έχουν άποψη για όλα΄ λαμόγια διαφόρων ειδών που παίρνουν θέσεις εν όψει της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού΄επιχειρηματίες που προσπαθούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους΄τέλος, μια κοινωνία που πλέει σε ένα πέλαγος ασχετοσύνης και ασυναρτησίας.
Αυτή είναι η εικόνα΄ και λυπάμαι αν στενοχωρώ κάποιους από τους φίλους που παρακολουθούν αυτό εδώ το blog, αλλά είπαμε να λέμε την αλήθεια: γιατί με τα ψέματα και τα ψεύτικα να πού φτάσαμε.
Με άλλα λόγια: το νού μας, πατριώτες!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: