Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Διορθώσεις, διευκρινίσεις, κτλ







Στο τεύχος 27 του περιοδικού "Λαϊκό Τραγούδι", δημοσιεύτηκε η - προ 35τίας - αλληλλογραφία του Άκη Πάνου με τον Μάνο Χατζηδάκη. Καί πρέπει να διορθώσουμε ένα λάθος, από αυτά που συμβαίνουν καμμιά φορά, αλλά όχι συχνά στο δικό μας περιοδικό. Δεν αναφέραμε οτι η πρώτη δημοσίευση της αλληλογραφίας αυτής ήταν στην εφημερίδα "Αυγή" της 19-11-1988. Συνόδευε συνέντευξη που είχε πάρει από τον Άκη η Πόλυ Κρυμνιώτη. Το σχετικό απόκομμα είχε κρατήσει και μας το προσέφερε ο ευγενικός φίλος Ιγνάτιος Αβαγιανός. Ζητάμε συγνώμη και από τον ίδιον και από τούς αναγνώστες.

Μια και αναφερθήκαμε στο τεύχος 27, αξίζει ίσως τον κόπο να διευκρινίσουμε κα κάτι άλλο: Ναι! η φωτογραφία του Σαββόπουλου μοιάζει πολύ με την πασίγνωστη φωτογραφία του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, την οποία και παραθέτουμε. Αυτό που έχει αξία να πούμε είναι οτι το δικό μας εξώφυλλο δεν ήταν "στημένο", όπως λέμε. Δεν τη σκηνοθετήσαμε. Έγινε τυχαία.

Τώρα και στα δύσκολα: Πότε θα βγεί νέο τεύχος του περιοδικού; Έλα ντέ! Εύκολο είναι, στην κατάσταση που - όλοι - βρισκόμαστε;
(Στην πρώτη φωτογραφία: Μπιθικώτσης, Ακης, Β. Περπινιάδης, Ν. Καρανικόλας, Μπακάλης)



Δεν υπάρχουν σχόλια: