Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΤ - τα νέα αφεντικά.

Επιτέλους, στελεχώθηκε η διοίκηση της ΕΡΤ, μετά από τόσον καιρό. Πρόεδρος ο Θανάσης Παπαγεωργίου, δικηγόρος, παλιό και έμπειρο πολιτικό στέλεχος, θα μπορούσε να πεί κανείς από το "Βαθύ ΠΑΣΟΚ". Διευθύνων σύμβουλος ο Λάμπης Ταγματάρχης (πρώην συνεργάτης του Λάλα, γνωστός από την εκπομπή "Τα κακά παιδιά").
Στο ραδιόφωνο, που μας ενδιαφέρει ειδικότερα, στη θέση των Ανδρικάκη (γενικός διευθυντής ραδιοφωνίας) και Μαργαρίτας Μυτηληναίου (υπεύθυνη προγράμματος) που αποχώρησαν, τοποθετήθηκαν αντίστοιχα ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου (της γνωστής οικογενείας - φίλοι του Ωνάση) και η Μαρίνα Λαχανά, ως τώρα παραγωγός του ραδιοφώνου και σύζυγος του τραγουδιστή Τσακνή.
Προσωπικά, δεν είμαι από αυτούς που αθωώνουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ και λιθοβολούν την ΕΡΤ, γιατί σε όλους αναλογούν ευθύνες που πηγάζουν σαφέστατα από το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο υποχρεούνται να λειτουργούν. Ως τώρα, τα ιδιωτικά ΜΜΕ παρανομούν ασυστόλως και η κρατική ΕΡΤ πελαγοδρομεί χωρίς κανέναν μπούσουλα.
Για τους ανθρώπους του λαϊκού τραγουδιού, η ΕΡΤ και ιδίως η ΕΡΑ θα μπορούσε να είναι ο μόνος ραδιοφωνικός τόπος στον οποίον θα αξίωνε κανείς να εκπροσωπείται και το λαϊκό τραγούδι, επειδή εξ ορισμού τα κρατικά ραδιόφωνα (πέντε τον αριθμό!) οφείλουν να μεταδίδουν μουσικές από όλες τίς τάσεις της ελληνικής μουσικής. Τα τελευταία χρόνια, είχαμε φτάσει σε μεγάλη κατάντια. Μπορούσε να ακούσει κανείς ο,τιδήποτε εκτός από το τραγούδι εκείνο που αντιπροσωπεύει το σοβαρότερο, το ειλικρινέστερο και βαθύτερο είδος της μουσικής μας.
Θα αλλάξει άραγε κάτι με τα νέα πρόσωπα; Αστεία πράγματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: