Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

τραγουδιστές, εισοδήματα - ένα δημοσίευμα

Τη γνωστή ιστορία με το "νόμιμο και το ηθικό", τότε που  - δικαίως - διασύρθηκε ο Βουλγαράκης, μου θυμίζει το ανεκδιήγητο δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα (10 - 9 -12) στο οποίο κοινοποιούνται τα δηλωθέντα εισοδήματα και η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας ορισμένων τραγουδιστών.
Με το αιτιολογικό ότι η εφημερίδα δίνει στη δημοσιότητα όσα ονόματα "περιήλθαν σε γνώση" της, παραλείπει κορυφαίους τραγουδιστές όπως είναι η Αλεξίου, ο Νταλάρας, ο Ρέμος, η Παπαρίζου και πολλοί άλλοι. Επίσης η εφημερίδα κάνει λόγο για εταιρίες, ακόμη και οφ σόρ, μέσω των οποίων οι τραγουδιστές (φαντάζομαι όχι μόνο αυτοί) καταφέρνουν να γλυτώνουν φόρους, αλλά δεν αναφέρει όλους έχουν κάνει αυτό το νομότυπο τρυκ. Επίσης κάνει λόγο για κάποιους που έχουν κάνει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και στους οποίους  "έχουν επιβληθεί πρόστιμα ή έχουν βεβαιωθεί φόροι και προσαυξήσεις για φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ", αλλά ούτε αυτούς αναφέρει, μολονότι αυτοί είναι οι αποδεδειγμένα και βεβαιωμένα παράνομοι.
Θα μου πείτε: έτσι κι αλλοιώς, ζούμε στη χώρα της παρανομίας και της ατιμωρησίας. Μπάχαλο είναι ή όλη η κοινωνία και πιο μπάχαλο το κράτος. Αλλά και ο τύπος δεν πάει καθόλου πίσω. Ποιός μπορεί να πιστέψει οτι θέλουν και μπορούν πραγματικά να μαζέψουν φόρους από όλους αυτούς (όχι μόνο τους τραγουδιστές, το ξαναλέω) που φοροδιαφεύγουν;
Η τρόικα το κατάλαβε και για αυτό επιμένει αυτές τις μέρες: Κόψτε κι άλλο μισθούς και συντάξεις - από τους ίδιους και τους ίδιους.
------
- Μια σύντομη απάντηση στην επιστολή του Γιώργου Τσάμπρα. Εξακολουθώ να διακατέχομαι από μεγάλη απορία για το που βρήκε ο Τσάμπρας την παραμικρή αρνητική αναφορά στο πρόσωπό του σε προηγούμενό μας δημοσίευμα. Το ξαναδιάβασα. Τίποτα αρνητικό δεν υπάρχει, ούτε υποκρύπτεται. Εμείς μιλάμε καθαρά. Αντιθέτως στο περιοδικό έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί θετικά σχόλια για τον ίδιο και τις εκπομπές του. Επαναλαμβάνω λοιπόν προς άρση κάθε παρεξήγησης: Ο Τσάμπρας και γνώστης είναι και σοβαρός και οι εκπομπές του πολύ καλές. Και το νόημα του δικού μας δημοσιεύματος είναι αρνητικό γι' αυτούς που τις σταμάτησαν. Όχι για τον  ίδιον...Πιστεύω ότι αυτό προκύπτει αβίαστα, για τον κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη.
Γ.Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: