Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΗΦΙΣΟΧΩΡΙ

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, ο Ανδρέας Τσαούσης - 93 Μαϊων φέτος! - θα τραγουδήσει σε πανηγύρι στην Κάτω Τιθορέα (Κηφισοχώρι) Λοκρίδας, στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, περίπου 30 χιλιόμετρα μετά τη Λειβαδιά, βόρεια.
Ιστορικός - καλύτερα: μυθικός - τραγουδιστής της Ανατολικής Ρούμελης, μοναδικός στα "καμπίσια", αλλά και στα κλέφτικα και στα τσάμικα και στα καγκέλια, ανήκει στην κορυφαία ομάδα των δημοτικών τραγουδιστών (μαζί με τον Παπασιδέρη, τον Καρναβά, τη Βέρα, την Κολλητήρη και την Φιλιώ Πυργάκη) των τελευταίων 70 ετών. Με πολλές εκατοντάδες ηχογραφήσεις σε δίσκους, από τις αρχές της δεκαετίας του '50, με δεκάδες χιλιάδες εμφανίσεις σε πανηγύρια και σε κέντρα διασκεδάσεως, ο Τσαούσης υπήρξε μιά μεγάλη προσωπικότητα του δημοτικού μας τραγουδιού, από όλες τις απόψεις.
Μολονότι δεν έχει διακόψει όλα αυτά τα χρόνια τις - αραιές, ωστόσο - εμφανίσεις του, θεωρώ κάθε πανηγυρι με τον Τσαούση, ένα μεγάλο και μοναδικο
μουσικό γεγονός για έναν ολόκληρο κόσμο, ο οποίος δεν "ασχολείται" ακριβώς μέ την "παράδοση", αλλά ζεί ακόμη μέσα σ΄ αυτήν όπως την συνεχίζουν οι φυσικοί της φορείς με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν.
Γειά σου, Ανδρέα, αθάνατε!...

- Φωτογραφία πριν από 60 χρόνια, επιχρωματισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: