Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΕΡΤ - ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Η κρατική τηλεόραση μπορεί να ήταν σπάταλη, μπορεί οι εκάστοτε κυβερνώντες να βόλευαν εκεί διάφορους άχρηστους (και προπαντός άχρηστες), αλλά - ακόμα κι έτσι - είχε πολλά πιο αξιοπρεπή προγράμματα από τα ιδιωτικά κανάλια.
Τώρα η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς παρέδωσαν την ελληνική κοινωνία βορά στην ξεφτίλα των ιδιωτικών, χυδαία εμπορικών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, που επιπλέον παραπαίουν οικονομικά γιατί σταμάτησαν τα δάνεια και τα περίεργα λεφτά που τους δίνονταν για να διαφημίσουν μια ευημερία πλαστή και επικίνδυνη που μας οδήγησε στα σημερινά χάλια.
(Ως τώρα κανείς από τους ιθύνοντες δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να καταλάβει οτι η ιδιωτική τηλεόραση ήταν ο κύριος μοχλός της κατάρευσης της χώρας, αλλά και τους κράτους, που για 20 και πλέον χρόνια ήταν σε βαθειά διαπλοκή με τους καναλάρχες και τα μαντρόσκυλά τους).
Ας είναι! Αυτές τις ώρες σχεδόν ειπώθηκαν όλα. Να πούμε κι εμείς τα λιγοστά μας λόγια και προπαντός να καταγράψουμε το φόβο μας για το τι θα γίνει από δω και μπρος. Ο φόβος είναι οτι μας φαίνεται σχεδόν αδύνατο οι ίδιοι άνθρωποι που συνέβαλαν στην απαξίωση - από πολλές πλευρές - της ΕΡΤ, να φτιάξουν το φθινόπωρο μια καλύτερη κρατική τηλεόραση.  Η σημερινή κυβέρνηση στον ένα και πλέον χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία μας έδωσε πολύ κακά δείγματα της πολιτικής της στην ΕΡΤ. Διόρισε τα δικά της γαλάζια παιδιά, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν διέθεταν ίχνος ικανοτήτων και έφτιαξε εκπομπές που δεν βλέπονταν. Τι θα αλλάξε ιως το Σεπτέμβριο που λένε οτι θα την ξανανοίξουν;
Μπορεί όντως να αλλάξει κάτι. Μπορεί να την συμμαζέψουν οικονομικά. Όμως το οικονομικό δεν είναι το πρωτεύον. Και άμα δεν το καταλάβουν αυτό, θα καταλήξουμε σε μια μικρή, φτωχική κρατική τηλεόραση που θα ανταγωνίζεται την ιδιωτική τηλεόραση, παίζοντας σε ξένο γήπεδο και έχοντας χάσει όχι απλώς την μπάλα, αλλά τον μπούσουλα για το πού βρίσκεται το "αντίπαλο" τέρμα. Και λέξη" αντίπαλο" δεν είμαι σχήμα λόγου. Η ιδιωτική τηλεόραση είναι ο βασικός αντίπαλος της ελληνικής κοινωνίας και της υγιούς εξέλιξής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: