Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Γιώργος Παπαδάκης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα (Κυριακή 13 Ιανουαρίου) ο Γιώργος Παπαδάκης, μουσικός, συνθέτης, μουσικοκριτικός, ερευνητής του δημοτικού τραγουδιού και - για μας - φίλος και συνοδοιπόρος δεκαετίες ολόκληρες στη "Ρεμπέτικη Κομπανία" στις παρέες, στου Μαγγίνα, στη Δαύλεια - μια ζωή ολόκληρη!
Έχει πολύ πλούσιο βιογραφικό, κυρίως γράφοντας μουσικες στο θέατρο και στο σινεμα και με τις στενές σχέσεις του με το Λάκη Παπαστάθη και με ένα μεγάλο κομμάτι του νέου ελληνικού κινηματογράφου. Πολλά χρόνια έκανε σπουδαία δουλειά στην ΕΡΤ με δημοτικούς μουσικούς. Δεκαετίες κατέγραφε ήχους (και όχι μόνο μουσικούς) ανά την Ελλάδα.
Έχει πάρει βραβεία και έχει αποσπάσει κι άλλες τιμές, αλλά δεν είμαι σε φάση αυτή τη στιγμή να γράψω και πολλά-πολλά. Αργότερα ίσως βάλω στο bog ένα εκτεταμένο βιογραφικό του.
Τον αποχαιρετώ κι από δω, με πολλή θλίψη και μεγάλη συγκίνηση.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 15 Ιανουαρίου από το Πρώτο Νεκροταφείο της Αθήνας, στις 3.30 το μεσημέρι.
Γ.Κ.
(Διάλεξα μια "ατμοσφαιρική" φωτογραφία από πρόβα στο σπίτι του Γιώργου Κόρου του 1981, με τον Άκη Πάνου, που διακρίνεται αριστερά, εμάς, της Ρεμπέτικης Κομπανίας, και το Γιώργο που δεσπόζει στη μέση με το ακορντεόν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: