Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Ξαναπαίζονται οι εκπομπές του Σπύρου Παπαϊωάννου

Ευτυχώς, οι μοναδικές εκπομπές που έκανε ο συλλέκτης και σπουδαίος φιλόμουσος Σπύρος Παπαϊωάννου, πριν από σχεδόν 30 χρόνια, στο κρατικό ραδιόφωνο, διασώθηκαν. Και θα αρχίσουν να ξαναπαίζονται άπό την ερχόμενη Δευτέρα 30 Αυγούστου.
Οι εκπομπές, με τίτλο "Το ρεμπέτικο τραγούδι", θα μεταδίδονται Δευτέρα έως και Πέμπτη, κάθε βράδυ απ' τις 11.30 ως τις 12 στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
Επί πολλά χρόνια, στους κύκλους των ρεμπετόφιλων, οι εκπομπές του Σπύρου είχαν γίνει ένας θρύλος. Κάποιοι είχαν ηχογραφήσει μερικές, κάποιοι νεότεροι άκουγαν από τους παλιούς για τη γνώση και την εγκυρότητα του παραγωγού τους και να που τώρα, δίνεται η ευκαιρία να τις ξανακούσουμε. Να ακούσουμε τις ακριβείς πληροφορίες, τα σοβαρά σχόλια και τίς δυσεύρετες ηχογραφήσεις που έχει μαζέψει ο Σπύρος Παπαϊωάννου εδώ και σχεδόν έξη δεκαετίες - από την εποχή που ήταν έφηβος στην Ακτή Ξαβερίου και αγόραζε τους δίσκους των 78 στροφών τους οποίους για δεκαετίες ολόκληρες δεν είχε κανένας άλλος... Και - πρέπει να τό τονίσουμε αυτό - δεν κράτησε ποτέ γιά τον εαυτό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: