Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

1989 - 2010

Το 1989, ο Μητσοτάκης, ως "αρχάγγελος της κάθαρσης" (ο Καραγκιόζης φούρναρης...) παρέπεμψε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο. Στόχος βέβαια δεν ήταν η κάθαρση, αλλά το να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός. Έτσι, η όλη ιστορία μετατράπηκε σε κοροϊδία. Και το χειρότερο: πέρασε στον κόσμο το μήνυμα οτι "όλοι τα παίρνουνε", ότι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι και μένουν ατιμώρητοι και το χειρότερο: πως σε μια χώρα και σε μια κοινωνία σαν τη δική μας όποιος δεν είναι λαμόγιο είναι ή ανίκανος ή μαλάκας.
Στα χρόνια που ακολούθησαν και με τη συνδρομή της άθλιας ίδιωτικής τηλεόρασης εμπεδώσαμε όλοι το μήνυμα αυτό και το κάναμε πράξη σε πολύ μεγάλη έκταση. Η σήψη έφτασε σε τρομακτικά επίπεδα...Το αποτέλεσμα το βλέπουμε τώρα στην οικονομία.
Ήρθε λοιπόν σήμερα ή ώρα - 20 χρόνια μετά - που η σήψη έγινε γάγκραινα και άρχισαν να κόβονται πόδια και χέρια (δυστυχώς όχι αυτών που φταίνε) για να μην πεθάνει ο άρρωστος...Εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές, ομολογίες δωροδοκίας, θα στηθούν μάλλον και ειδικά δικαστήρια. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Γιατί θα κληθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη άνθρωποι που είναι και οι ίδιοι βουτηγμένοι στη λάσπη - μέ τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Οι προοπτικές δεν είναι καλές. Αν και τώρα δεν επιβληθεί το δίκαιο, αν δεν καθαρίσει στ' αλήθεια το τοπίο (ο τόπος θα αργήσει πολύ να καθαρίσει) θα έχουμε άσχημες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: