Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ

- Οι έντονες πιέσεις που ασκούν στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι, έχουν δημιουργήσει στο εσωτερικό της χώρας μας ένα κλίμα που βοηθάει πάρα πολύ την κυβέρνηση να λάβει τα σκληρά μέτρα που θα ανακοινωνούν σε μερικές μέρες. Αυτό φαίνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις - τόσο στο πολιτικό ερώτημα για την πρόθεση ψήφου (πάνω από 11 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ), όσο και στα επι μέρους για την οικονομική/εισοδηματική πολιτική.
- Πάντως τα μέτρα που προαναγγέλονται, έχουν μιά χροιά κοινωνικής (με εξαίρεση την αύξηση των έμμεσων φόρων) δικαιοσύνης. Φαίνεται οτι κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ αντιστέκονται ακόμη στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που μας απειλεί.
- Αυτό που δεν έχουν θίξει πάντως καθόλου οι ευρωπαίοι (και ελάχιστα οι έλληνες) είναι το θέμα της περιστολής των δαπανών στο σκέλος που αφορά τίς προμήθειες του δημοσίου και τα δημόσια έργα, όπου τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει το φαγοπότι της αρκούδας από εργολάβους, προμηθευτές, μεσάζοντες, κρατικούς αξιωματούχους και κάθε είδους λαμόγια.
- Και με την ευκαιρία (μιας καί είμαστε κατά βάση μουσικό blog), καλό είναι να γίνει και ένας έλεγχος και για τα λεφτά που δίνονται για υποτιθέμενους πολιτιστικούς σκοπούς, όπως είναι οι "πολιτιστικές" αρπαχτές διαφόρων τραγουδιστών και συνθετών, επιχορηγήσεις και άλλα παρόμοια. Αμα αυτά κοπούν, κανένας δεν θα διαμαρτυρηθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: