Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Βρυξέλλες, Αθήνα

Οι Βρυξέλλες έδωσαν μια ανάσα απόψε στην ελληνική κυβέρνηση για να μπορέσει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, παρά το ότι το πρόγραμμα αυτό δεν είχε σε ικανοποιητικό βαθμό πρόβλεψη για μείωση των δημοσίων δαπανών.
Αυτό το τελευταίο πρέπει να το πάρουν σοβαρά υπόψη τους τα διαφόρων ειδών λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που είναι Βουλή αλλά και στην κυβέρνηση και να σταματήσουν το ροκάνισμα της προσπάθειας που κάνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου να συμμαζέψει τα οικονομικά. Γιατί από δώ και πέρα το πρόβλημα της κυβέρνησης (τουλάχιστον το άμεσο) δεν θα είναι ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε η αντιπολίτευση. Θα είναι τα μεγαλο-μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην κυβερνώσα παράταξη. Πρέπει ο Παπανδρέου να δείξει ΤΩΡΑ πυγμή, να μην αρχίσει τις υποχωρήσεις, τους συμβιβασμούς, τις εκπτώσεις και τίς εξαιρέσεις, που θα του προτείνουν οι διάφοροι "δικοί" του, γιατί το παιχνίδι θα χαθεί. Κι αν κάποιοι δημαγωγοί αρχίσουν την εσωκομματική αντιπολίτευση να τους διαγράψει και αν χρειαστεί να πάει σε εκλογές, στέλνοντάς τους οριστικά σπίτι τους. Ο κόσμος καταλαβαίνει: Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 10 και πλέον μονάδες διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. και ανεβάζουν τον Παπακωνσταντίνου σε ψηλά ποσοστά δημοτικότητας. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Και μια που αναφερθήκαμε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να πούμε κι ένα αντίο στον Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, θείο του σημερινού υπουργού που πέθανε χθές και κηδεύτηκε στο Α΄Νεκροταφείο. Ήταν παλιός βουλευτής της Ένωσης Κέντρου, υφυπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου και στα τέλη του '70 προσχώρησε στη ΝΔ και έλαβε αρκετά κυβερνητικά αξιώματα. Υπήρξε ένας αληθινός δημοκράτης και πατριώτης, ένας ευγενής άνθρωπος, ευπατρίδης και μερακλής - ευρωπαίος και ανατολίτης με τα καλύτερα χαρακτηριστικά και από τις δύο κουλτούρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: