Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Θυμάμαι πριν από καμμιά τριανταριά χρόνια, που ελπίζαμε οτι κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι θα έφτιαχναν τις δικές τους εφημερίδες, έτσι ώστε να είναι αδέσμευτοι να γράφουν την αλήθεια, πέρα από δεσμεύσεις και συμφέροντα των τότε εργοδοτών.
Τί πλάνη! Τα τελευταία χρόνια, κάποιοι δημοσιογράφοι και κάποιοι άλλοι τάχα δημοσιογράφοι έκαναν εφημερίδες (Τράγκας, Αναστασιάδης, Τριανταφυλλόπουλος, Χατζηνικολάου καί άλλοι) που είναι χειρότερες και πιό διαπλεκόμενες από τις εφημερίδες των παλιών εκδοτών. Γράφουν ψέματα, παραπλανούν τον κόσμο, κρύβουν γεγονότα και αναδεικνύουν ό,τι τους συμφέρει...
Τα θυμήθηκα όλα αυτά με την τελευταία προβοκάτσια που έκανε το "Πρώτο θέμα" προσπαθώντας να "χαρίσει" υπολογιστές σε υπουργούς, με προφανή στόχο να τους βγάλει δωρολήπτες και λαμόγια και προφανώς να υπονομεύσει τίς όποιες προσπάθειες γίνονται αυτόν τον καιρό, σε ηθικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο να μπεί μια τάξη στη χώρα -μια τάξη που δεν τήν θέλουν όλοι αυτοί που αναδείχτηκαν μέσα από τίς διαπλοκές, τίς μίζες και τα αθέμιτα συμφέροντα.
Και κάτι ακόμη: Πιστεύω οτι τέτοιου είδους προβοκάτσιες δεν γίνονται για να υποστηριχθεί ας πούμε η Νέα Δημοκρατία ή κάποιο άλλο κόμμα της αντιπολίτευης. Όχι! Όλοι αυτοί δεν θέλουν κανένα κόμμα ισχυρό, για να μπορούν να κάνουν τίς δουλειές τους. Δεν έχουν Θεό. Ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα, για τις κυκλοφορίες των εφημερίδων τους και για τα λεφτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: