Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

facebook

Έχουμε δεχτει στο περιοδικό πολλά Email για επικοινωνία μέσω του facebook, αλλά δυστυχώς το "Λαϊκό Τραγούδι" δεν έχει σελίδα (αν λέγεται έτσι) στο συγκριμένο σύστημα επικοινωνίας. Κάποιοι φίλοι έχουν βοηθήσει ως τώρα και φτιάξαμε ένα site κι ένα blog, μέσω των οποίων προσπαθούμε να κάνουμε μια άμεση, αλλά υποτυπώδη ενημέρωση των φίλων αναγνωστών. Άμα φτιάξουμε κάτι στο μέλλον θα το πληροφορηθείτε από το blog αυτό.
Ετσι κι αλλοιώς ευχαριστούμε τους φίλους (μερικοί από τους οποίους είναι και προσωπικοί φίλοι) που μας έστειλαν σχετικά Email.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Έχουμε και μια επιφύλαξη σχετικά με τη χρήση της λέξης φίλος στο facebook. Για κάποιους παλιότερους, η λέξη φίλος έχει μια "ιερή" σημασία. Άμα είχε κάποιος είχε 2-3 αληθινούς φίλους εθεωρείτο πλούσιος. Βέβαια η λέξη εχρησιμοποιείτο και λίγο ευρύτερα. Λέγαμε λόγου χάρη: φίλοι αναγνώστες, φίλοι ακροατές και τα λοιπά. Αλλά αυτό ήταν κάτι σαν φιλοφρόνηση και έκφραση ευγενικών συναισθημάτων. Τώρα κάποιοι μας λένε οτι έχουν 100, 200, 500 φίλους στο facebook!... Όλα αλλάζουν, αλλάζει και η σημασία της λέξης φίλος. Αλλά άμα είναι έτσι, πρέπει να βρεθεί μια άλλη λέξη για τους πραγματικούς φίλους. Τα νέα παιδιά χρησιμοποιούν το "κολλητός", αλλά είναι λίγο κακόηχη και μάλλον σημαίνει την στενή παρέα. Η φιλία είναι άλλο, πολύ σοβαρό θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: