Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Πολιτικές "εξελίξεις"

Μεταξύ σοβαρού και αστείου:
- Η Ντόρα έχασε γιατί δεν είναι από καλή οικογένεια. Ο Πατέρας της έχει κάνει πολλά και βαρειά αμαρτήματα. Και η ίδια έχει κληρονομήσει εκείνο το παγερό και υποκριτικό χαμόγελό του. Όσο για τις ικανότητές της, δεν τίς έχουμε δει ως τώρα...
- Ο νέος αρχηγός Σαμαράς, που είναι πολιτικό τέκνο του Ευάγγελου Αβέρωφ, αναδείχτηκε σε ηγετικό στέλεχος από τον Μητσοτάκη τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '90 ως αντίπαλο δέος στον τότε εσωκομματικό αντίπαλό του, τον Μιλτιάδη Έβερτ. Ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 και γενικώς με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του έχει δημιουργήσει την εντύπωση πως έχει ένα τυχοδιωκτικό πολιτικό προφίλ. Σε κάθε περίπτωση θα βοηθήσει στον πολιτικό επαναπατρισμό στη Ν.Δ. ακροδεξιών στοιχείων και μάλλον θα μειώσει την επιρροή του Καρατζαφέρη. Η εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ. προκαλεί φόβους που παραπέμπουν στην παρωχημένη και αποκρουστική δεξιά της μετεμφυλιακής εποχής.
- Έτσι κι αλλοιώς, παραμένει - στα σοβαρά, τώρα - το καίριο πολιτικό αίτημα της δημιουργίας και στη χώρα μας μιας σοβαρής συντηρητικής παράταξης στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χριστιανοδημοκρατικών, κεντροδεξιών κομμάτων. Μιας παράταξης απαλλαγμένης από τα κέθε λογής λαμόγια και τρωκτικά - από 'ολους αυτούς τους πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά υπανάπτυκτους που βλέπαμε πεντέμισι χρόνια να μας κυβερνάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: