Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ οφείλεται (ανεξάρτητα από τι λένε οι αναλυτές) στην παταγώδη αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. Πάντως πολύ λίγο στον αρχηγό του πλειοψηφήσαντος κόμματος ή στον ενθουσιασμό τους για το ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση, το εκλογικό σώμα έχει δώσει αυτή τη στιγμή μια πολύ μεγάλη δύναμη στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πολύ σύντομα θα κριθεί με βάση τη στάση που θα κρατήσει σε δυο-τρία βασικά ζητήματα. Και και προπαντός στο αν θα δείξει οτι είναι διατεθειμένος να συγκρουσθεί με τα μεγάλα συμφέροντα, τους "νταβατζήδες" των ΜΜΕ, τους εργολάβους και τους προμηθευτές του δημοσίου, που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει η γάγγραινα της πολιτικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής.
(Ήδη τα τσιράκια τους, οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι, αυτοί που λίγο παλιότερα χλεύαζαν το Γιωργάκη και υπονόμευαν το ΠΑΣΟΚ, άρχισαν το θλιβερό τους "λιβάνισμα" στο ΠΑΣΟΚ και στον Παπανδρέου. Άλλοι γιατι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία κι άλλοι - στα κρατικά κανάλια - για να κρατήσουν τίς αδρά αμοιβόμενες θεσούλες τους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: