Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Τι φταίει για τις φωτιές;

Πολλά χρόνια τώρα, οταν γίνονται μεγάλες ή και μικρές φωτιές, όλοι σχεδόν, μ' ένα στόμα, ισχυρίζονται οτι τίς βάζουν οικοπεδοφάγοι-εμπρηστές.
Ίσως αυτός ο ισχυρισμός να είναι παραπλανητικός και να μας εμποδίζει να δούμε και να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα:
-Την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας και του κρατικού μηχανισμού, την έλλειψη οργάνωσης, συντονισμού και πρόληψης.
-Την συμπεριφορά πολλών δημάρχων που διατηρούν ανεξέλεγκτες χωματερές, που δεν φροντίζουν να καθαρίζουν τις περιοχές τους που είναι σε ζώνες υψηλού κινδύνου, που γενικά και σε πολλούς τομείς δεν κάνουν τη δουλειά τους.
-Τη δική μας (των πολιτών) αθλιότητα που δεν ενδιαφερόμαστε παρά μόνο για το τομάρι μας και το στενό μας περιβάλλον. Που πετάμε τσιγάρα έξω από τα αυτοκίνητα, που δημιουργούμε χωματερές απ' όπου περάσουμε, που λαδώνουμε πολεοδομίες, δασαρχεία, αστυνομίες κι ότι άλλο βρεθεί μπροστά μας για να χτίσουμε αυθαίρετα και παράνομα μέσα στα δάση...
Κάποτε πρέπει να παραδεχτούμε ότι φταίμε κι εμείς, όχι μόνο οι άλλοι. Κι αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στο σημερινό κατάνημα και ξεχαρβαλωμα.
(Για τα ραδιόφωνα και τις τηλέοράσεις τί να πει κανείς πιά! Η αθλιότητά τους και τις μέρες αυτές με τις φωτιές έχει ξεπεράσει κάθε όριο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: