Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Επιστροφές-καταστροφές

Μετά από μια μικρή διακοπή, επιστρέφουμε στο blog του περιοδικού "Λαϊκό Τραγούδι" με σύντομες ενημερώσεις και λίγα σχόλια.

Η πρώτη είδηση για τη νέα σαιζόν, οι δύο συναυλίες για τον Καζαντζίδη το Σεπτέμβριο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχουν πολύ γνωστά ονόματα του τραγουδιού, που ωστόσο - όπως έχουν ήδη επισημάνει αρκετά blog - δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα από την ουσία του Καζαντζίδη. Είναι άνθρωποι που υπηρέτησαν όσα ο Στέλιος αντιμαχόταν σε όλη του τη ζωή. Καλλιτέχνες που συμβιβάστηκαν και συνεργάστηκαν με το σύστημα, που συνέβαλαν στην απαξίωση του λαϊκού τραγουδιού, με δύο λόγια, άνθρωποι που βρίσκονται στην άλλη όχθη.
Και μια ακόμη απορία. Τί νόημα έχει ένα αφιέρωμα σε κάποιον τραγουδιστή, όταν τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει θα τα πούν άλλοι; Μήπως θα τα πουν καλύτερα; Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο.
Επί πλέον: Όλοι αυτοί, που μάς λένε χρόνια τώρα οτι ο Στέλιος ήταν μεν μεγάλος τραγουδιστής, αλλά το ρεπερτόριό του δεν ήταν καλό, για ποιό λόγο κάνουν τη συναυλία; Αφού η φωνή του δεν θα ακουστεί και τα τραγούδια του (που εδώ θα τα ερμηνεύσουν άλλοι) άλλοι δεν είναι καλά, τότε ποιό το νόημα των συναυλιών;

(Θα συμμετάσχουν Αλεξίου, Γλυκερία, Μαρινέλα, Μητροπάνος, Νταλάρας Τερζής. Και με την ευκαιρία να θυμίσουμε οτι οι στενοί συνεργάτες του Στέλιου τα τελευταία χρόνια ήταν η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Αδαμαντίδης, ο Σούκας, ο Πολυκανδριώτης, ο Ερημίτης, η Τσώτου, ο Β.Παπαδόπουλος, ο Λ.Χαψιάδης και άλλοι αξιόλογοι λαϊκοί καλλιτέχνες. Θα έχει συμμετοχή κάποιος απ΄αυτούς στις συναυλίες;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: