Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Eurovision

Επειδή είμαστε μουσικό περιοδικό, ας πούμε συνοπτικά μια γνώμη για αυτόν το διαγωνισμό - υποτίθεται - τραγουδιού. Το υποτίθεται το βάζουμε γιατί οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δίνουν περισσότερο βάρος στο θέαμα (σκηνικά, φώτα, κολοτούμπες κτλ) και λιγότερο στο τραγούδι.
Λοιπόν: Εμείς, ως γνωστόν, είμαστε οπαδοί του λαϊκού, αλλά καταλαβαίνουμε οτι υπάρχουν κι άλλα είδη και οτι το καθένα (πρέπει να) έχει το χώρο του. Δυστυχώς, όπως στα περισσότερα πράγματα εδώ στην Ελλάδα, έτσι και με τη Eurovision, έχουμε κάνει αυτό το διαγωνισμό εθνικό θέμα, που καλύπτει όλα τα άλλα. Κατά μιά δε σατανική σύμπτωση, όλα τα "άλλα" (ιδίως στη μουσική) είναι πιό αξιόλογα από τα προϊόντα που στέλνουμε στη Eurovision.
Σε κάθε περίπτωση (παρόλο που δεν είναι πάντα δίκαιο) κατανοητό είναι να θέλει κανείς να κερδίζει η χώρα του. Αλλά έχουν πέσει τόσο χαμηλά οι φιλοδοξίες μας που μας αρκεί να κερδίζουμε (που δεν το βλέπω) στο χώρο του ελαφρού τραγουδιού; Έχουμε σε κάνεναν άλλον σοβαρό τομέα καμμιά διάκριση; Κι άν έχουμε (που νομίζω οτι στην επιστήμη κάτι έχουμε) το ξέρουμε; Άραγε το μαθαίνουν αυτοί οι ανεκδιήγητοι και αγράμματοι της τηλεόρασης για να μας το δείξουν κι εμάς; Αφήστε που έχουν αρχίσει να παίρνουν την κατρακύλα της τηλεόρασης και οι εφημερίδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: